Chihuahua’s Daisy en Lady zijn een Instagramhit!

Instagram hit - Daisy en Lady

Wendy (48) is het baasje van twee hele lieve chihuahua’s, Daisy (2) en Lady (1,5). De chihuahua’s zijn niet alleen geliefd door hun baasje, maar zijn ook favoriet bij veel volgers op Instagram. Op Instagram delen ze dagelijks de leukste kiekjes en daarmee bereiken ze wel meer dan 15.000 volgers!

Stel jullie eens voor..
Ik ben Wendy en mijn gezin bestaat uit mijn man Ruud (51), onze kinderen Wesley (24) en Ruby (14), poes Roxy (18) en chihuahua’s Daisy en Lady. Wij wonen in een huis met een fijne tuin waar de hondjes de hele dag in kunnen spelen.

Daisy is mijn eerste chihuahua. Ze is ontzettend lief, zachtaardig en makkelijk in omgang. Lady is mijn tweede chihuahua die we als vriendinnetje voor Daisy erbij hebben genomen. Lady is een durfal, maar toch onzeker. Af en toe is ze heel ondeugend en uitdagend. Dat zie je dan meteen aan haar koppie. Ze heeft naar mijn idee altijd gedacht: “Daisy beschermt me wel, ik kan alles maken.” Daardoor is Lady eigenlijk een tegenpool van Daisy, maar ondanks haar ondeugende streken nog steeds erg lief.

Beide chihuahua’s horen echt bij ons gezin. We nemen ze zoveel mogelijk overal mee naar toe, bijvoorbeeld naar de dierentuin.

Hoe denken jij en je chihuahua’s over hondenkleding?
Over hondenkleding denk ik nu iets anders dan in het begin. Dat komt omdat Lady een grote koukleum is. Als wij haar in de winter of herfst een truitje aandoen, dan gaat ze gewoon weer mee naar buiten. Nu laten wij ze uit met een truitje en daaroverheen een buddybelt. We hebben ze in allerlei kleuren. Lekker fleurig op stap.

Voor mij ging er  een nieuwe wereld open. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze nog steeds geen jurkjes aangeef, maar ik heb wel leuke tuigjes in een speciaal thema laten maken. Bijvoorbeeld een Sint en Pieten of Koningsdag-print en zelfs één met een ADO Den Haag print. Wij hebben vorig jaar ook meegedaan aan de Halloween dogparade in Zoetermeer. Toen waren ze te bewonderen in Pokemon (Pikachu) outfit.

Zolang mijn chihuahua’s niet erg vinden,  heb ik ook geen problemen met kleding. Verzetten ze geen stap meer, dan moet je ze geen kleding aangeven.

Instagram hit - Daisy en Lady
Instagram hit - Wendy, Lady en Daisy

Wat doen jij en je chihuahua’s liever? Een strandwandeling of een bos-/parkwandeling?
Ze vinden het heerlijk om te rennen op het strand, maar ook in het bos of park. Voor mij is het alleen spannend om Daisy en Lady los te laten lopen. Je hoort zoveel verhalen van aanvallen van grotere honden… Daarom houd ik ze meestal aan de lijn. Kleine honden zijn veel kwetsbaarder dan de grotere rassen, al vinden ze zelf van niet :), want praatjes hebben ze volop tegen de andere honden. Vooral Lady.

Speciale hondenuitlaatplekke die afgezet zijn, vind ik ideaal! Hier kunnen ze niet wegrennen of onder een auto komen. In Rotterdam heb je zelfs een hondenspeeltuin die een speciaal chihuahua-uurtje organiseert. Dit is echt perfect! Daar hoef je niet bang te zijn dat ze door een grotere hond gegrepen worden. Jammer genoeg vindt het chihuahua- uurtje niet zo vaak plaats.

Wat zijn jouw ervaringen met de dierenarts?
Mijn ervaringen met de dierenarts zijn tot op heden gelukkig goed. Lady had bij haar eerste inentingen een allergische reactie. Haar snuitje zwol op en ze leek wel een bulldog, maar sindsdien krijgt ze een extra spuitje zodat er geen zwelling kan ontstaan. Helaas kregen wij wel een de vervelende diagnose “patella luxatie” bij Daisy van de dierenarts.

Hebben je chihuahua’s andere dierenvrienden?
Zeker, wij hebben zelf een witte poes Roxy (18). Het is een oud beestje, maar speelt nog steeds met Daisy en Lady buiten in de tuin. Door de chihuahua’s is zij een beetje aan haar tweede jeugd begonnen en is ze een stuk actiever.

Verder hebben onze buren twee chihuahua’s en heeft mijn zus vaak de chihuahua van haar dochter op bezoek. Een vriendin van mij heeft door Daisy en Lady ook een chihuahua gekocht en we doen vaak leuke dingen samen, zoals naar de hondenspeeltuin, chihuahua-bingo en we bezoeken de chihuahuadagen.

Wat is jouw gouden tip voor andere chihuahuabaasjes?
Of het een gouden tip is dat weet ik niet, maar verdiep je voordat je aan een hond begint in het ras.. Koop nooit zomaar, zonder verdere informatie, een hondje via Marktplaats. Op Facebook zijn verschillende chihuahuapagina’s waar je heel veel informatie en advies vandaan kunt halen. Vergeet niet dat chihuahua’s ondanks hun kleine formaat ook echte honden zijn.

Houd van ze, wees goed voor ze en je krijgt er zoveel liefde en trouw voor terug!

Zijn jij en jouw chihuahua’s actief op social media? Zo ja, welk account?
Ja, we hebben een Instagramaccount met de naam @chihuahuadaisy_lady. We hebben bijna 15.000 volgers van over de hele wereld. Ook zijn wij op Facebook te vinden, maar daar doen we het een stuk minder goed. Ik ben begonnen met hun Instagrampagina, omdat mijn hobby fotograferen is en ik niet alleen mijn vrienden en familie wou spammen met honderden foto’s. Ben je benieuwd? Volg ons dan op Instagram.

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Vul het interview in en mail naar chihuahua@hondenbaasjes.nl.