Chihuahua Fay gaat vaak met Iris mee naar school

Fay-header

Chihuahua Fay (4) is samen met baasje Iris (22) een onafscheidelijk duo. Fay gaat zelfs met haar baasje mee naar school, want een opleiding tot hondentrimster leer je het beste met een chihuahua. Toch!?

Stel jullie eens voor…
Ik ben Iris, woon in Ommen en heb de allerliefste chihuahua, genaamd Fay! Samen zijn wij een heel sterk duo en onafscheidelijk! Vier jaar terug liep ik stage in de thuiszorg. Ik verzorgde daar een mevrouw die zelf vier chihuahua’s had. Na een paar dagen vertelde ze dat haar teefje drachtig was. Ik ben altijd al een dierenmens geweest dus ik vond het superleuk nieuws! Toen eenmaal de puppy’s er waren, verzorgde ik niet alleen mevrouw, maar ook de pups. Ik mocht ze wegen, voeren en vooral heel veel knuffelen! Op een gegeven moment was mijn stage voorbij en was ik zo brutaal om haar op te bellen en te vragen hoe het met de pups was. Alles was goed, maar ze had er eentje over. Had ik even geluk! 😉 Sindsdien is Faytje van mij.

Gaat Fay met je mee op vakantie?
Fay gaat niet mee op vakantie. Ik wil het haar niet aandoen om met zo’n dikke vacht naar een warm land te gaan. Als ik op vakantie ga, zorgt mijn moeder altijd heel goed voor Fay en wordt ze ontzettend verwend!

Wat doen jullie graag samen?
Wat wij graag samen doen is heel veel knuffelen en slapen. Daar zijn we allebei echt een ster in! Fay gaat ook vaak met mij mee naar school en die aandacht vindt ze heerlijk. Ik doe namelijk een opleiding tot hondentrimster. Ze loopt dan los met mij mee door de school en wordt door alle VMBO’ers geaaid en vertroeteld. Als ik haar dan heb gewassen en geknipt loopt ze zo trots als een pauw rond in huis. Echt een diva!

Heeft Fay wel eens een gedragstraining of workshop gedaan?
Samen met Fay heb ik de puppycursus gevolgd en laatst heb ik (met behulp van Fay ) de module A en B voor kynologisch instructeur behaald!

Iris en Fay
Fay

Wat is jullie ervaring met de dierenarts?
De dierenarts vindt ze geen enkel probleem. Het is echt een bikkel die nooit een piepje geeft bij een prikje of onderzoek.

Heeft Fay dierenvrienden?
Fay heeft een “zusje” genaamd Finn. Wij noemen ze altijd het: “dynamische duo”. Finn is een teckel van 2 jaar oud. Hopen dat ze samen heel oud en gelukkig worden.

Welk moment met Fay staat je het meeste bij?
Happy momenten zijn er elke dag als ik thuiskom. Ze rent dan 10 rondjes door de kamer van blijdschap en piept ze er ook nog bij (heeeeel schattig). Daarna komt ze met een brede glimlach naar mij toe om een dikke knuffel te geven.

Wat is jouw gouden tip voor chihuahuabaasjes?
Mijn tip voor andere baasjes: laat een chihuahua een hond zijn en maak er geen tasje van. Ik vind het altijd zo zielig dat een chihuahua maar op de arm gedragen word. Een hond hoort op de grond aan een sierlijk riempje te lopen.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.