Chihuahua Binkie ontsnapte uit de tuin

Binkie ontsnapte uit de tuin

Chihuahua Binkie (2,5) is een bijzondere chihuahua die uit Bosnië komt. Hij houdt alles in de gaten en is zeer waaks. Ondanks zijn waakzaamheid is hij ook erg slim. Onlangs ontsnapte hij zelfs uit de tuin van baasje Deborah.

Stel jullie eens voor..
Ik ben Deborah en woon inmiddels 4,5 jaar samen met mijn vriend in Hedel. Van kleins af aan ben ik opgegroeid met honden. Ik lag nog in de box toen mijn ouders Gundo, een Bouvier, hadden. Het was echt een fantastische hond en ik was altijd super gek met hem. Hij deed nooit iets verkeerd. Ik deed heel vaak spelletjes hem. Dan liet ik hem ergens overheen springen of een snoepje zoeken. De liefde voor honden heb ik dus altijd al gehad.

Helaas had mijn vriend al een kat en die kon niet samenwonen met een hond. Een eigen hond zat er voor mij dus nog niet in. De kat van mijn vriend kreeg afgelopen november steeds meer last van benauwdheid. Hij was inmiddels ook al bijna 15 jaar oud. Na een bezoek aan de dierenarts bleek dat hij meerdere tumoren had. De beste optie voor de kat was om hem in te laten slapen. Ongeveer twee weken daarna is chihuahua Binkie bij ons gekomen.

Ik zag een advertentie op Marktplaats en was meteen verliefd! Ik heb gereageerd en twee dagen later kon ik hem ophalen. Binkie is een chihuahua reutje van bijna 2,5 jaar en komt oorspronkelijk uit Bosnië.

Binkie is een vrolijk ventje die super graag mee gaat wandelen, maar ook graag in je kruipt als je op de bank zit of zichzelf in zijn fleece dekentje wurmt.. Een geweldig hondje dat ook nog eens zeer waaks is. Hij hoort precies wanneer ik thuis kom, maar staat er iemand anders aan de deur dan begint hij meteen te blaffen en te grommen. Hij heeft zelfs al een aantal keer bij vrienden aan de broekspijpen gehangen.

Binkie
Deborah - Binkie

Wat is de reden dat jij gekozen hebt voor dit ras?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit een chihuahuafan ben geweest. Ik vond die hondjes altijd maar ‘verwend’ en zag al voor me hoe ik in huis moest uitkijken waar ik zou lopen. Als ik een hond zou nemen dan moest en zou het een Amerikaanse Stafford worden, maar dat is toch anders uitgepakt.

Afgelopen november is mijn mening over chihuahua’s eigenlijk ineens omgeslagen. Ik ben toen samen met nog iemand vanuit het dierenasiel in Bruchem naar Bosnië geweest. Ik doe vrijwilligerswerk in het asiel en ze waren nog op zoek naar mensen die een keer naar het asiel in Bosnië wilden gaan om vanuit daar honden mee te nemen naar Nederland. Aangezien het asiel daar overvol zit (meer dan 150 honden!!) en ons asiel een hele goede band heeft met de mensen van het asiel in Bosnië wilden we zoveel mogelijk honden naar Nederland halen. Ons doel is om hier een gouden mandje voor ze te zoeken.

In november was het dus zo ver.. Mijn trip naar Bosnië! We verbleven een nacht bij de beheerster van dat asiel. Zij had de 5 honden, die wij mee naar Nederland zouden nemen, al een aantal dagen bij haar in huis! Toen we daar aankwamen en de honden ons zagen was er één hondje dat meteen mijn aandacht trok en naar me toe kwam. Deze wilde niks anders dan knuffelen. Je raadt het al… het was een chihuahua. Ik was spontaan verliefd, waarschijnlijk vooral omdat ik wist dat deze niet verwend was.  Sterker nog, deze chihuahua heeft daar in het asiel gezeten. Alleen in een hokje in de kou. Totaal anders en niet verwend!

Gaat je chihuahua met jou mee op vakantie?
Eigenlijk zijn wij sinds de koop van ons huis niet meer op vakantie geweest. Aankomende zomer is de eerste zomervakantie die Binkie bij ons is. Het wordt een soort mini-vakantie naar de Costa del achtertuin!! De hele dag schijnt hier de zon volop en Binkie krijgt uiteraard een eigen mini-badje met een heerlijk plekje in de schaduw!

Heeft je chihuahua wel eens een gedragstraining of workshop gedaan?
Nee, bij mij in ieder geval niet. Ik weet niet of hij dat bij zijn vorige baasje wel of niet heeft gehad.

Ik leer hem nu zelf dingen aan zoals de commando’s lig, zit, poot, high five, wacht en ik leer hem nu roll over. Het gaat de goede kant op, want hij is heel leergierig.

Wat is het gewicht van jouw chihuahua?
Binkie weegt 2,4 kilo

Wat is het gekste wat jouw chihuahua ooit heeft gedaan?
Binkie is een keer uit onze tuin ontsnapt! Wij hadden een opening in de schutting waar de kat altijd doorheen kroop. Intussen had mijn vriend daar een groot houten blok voorgezet, maar toen ik laatst met Binkie in de achtertuin was zag ik hem ineens niet meer. Hij was zo slim geweest om het houten blok om te duwen en door de opening de straat op te rennen.

Ik kreeg het Spaans benauwd! Het was al schemerig buiten en was bang dat hem iets zou overkomen. Ik ben als een gek op mijn fiets door het dorp gefietst om hem te zoeken. Mijn moeder is zelfs met de auto gekomen om mij te helpen met zoeken.

Totdat ik op een gegeven moment een appje van mijn vriend kreeg, met de tekst: “ehm.. was je op zoek naar dit?” Vervolgens kreeg ik een foto van mijn vriend met Binkie in zijn handen. Ongelofelijk!
Toen wij thuiskwamen stond Binkie ons echt aan te kijken alsof hij wou zeggen: “Ik ben al lang terug. Ik heb niks verkeerd gedaan. Waarom kijken jullie zo gestrest?” Gelukkig konden we er achteraf behoorlijk lachen, maar dat was op dat moment wel even anders…

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Vul het interview in en mail het naar chihuahua@hondenbaasjes.nl.