Budgetvriendelijk: Ikea lanceert honden- en kattenlijn

Ikea hondenlijn

We gingen al graag naar Ikea, maar nu wordt shoppen bij ons favoriete Zweedse woonwarenhuis nog leuker! Terwijl je je nieuwe bank uitzoekt, koop je voortaan meteen wat bijpassende producten voor je hond of kat! In Nederland moeten we nog heel even wachten, maar in Frankrijk, Japan, Canada, de Verenigde Staten en Portugal kunnen we ons winkelkarretje al volladen met de allerleukste producten voor en zacht prijsje!

De nieuwe collectie kreeg de naam LURVIG, wat “harig” betekent in het Zweeds. Inma Bermudéz ontwierp de producten. Zij zag dat er in de markt nog ruimte was voor mooie, maar ook redelijk geprijsde producten. En ja!! Daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens!

Leuke aan de collectie is dat Bermudéz heeft samengewerkt met een dierenarts om zoveel mogelijk in het design rekening te houden met de behoeften van de hond of kat en met het gedrag. Altijd weer die natte poten op de bank? Of overgeven na het eten omdat je hond teveel schrokt? Met al die dagelijkse “probleempjes” hield Bermudéz rekening in haar designs.

Ikea - kussen

Bron: Ikea.com

De collectie bestaat uit 62 verschillende producten. Van kussens tot poepzakjes en van riemen tot voerbakken. Allerleukst vinden wij de mini-versies van de bestaande Ikea-producten. Zo kan je hond voortaan op zijn eigen Klippan-bank slapen! En natuurlijk sluiten de prijzen ook goed aan bij Ikea, zo koop je al een frisbee voor 99 cent en een mand voor maximaal 49 euro.

Helaas is de collectie nog niet beschikbaar in Nederland, want de LURVIG collectie is onderdeel van een pilot die in vijf landen wordt gelanceerd. Voor nu kun je terecht in Frankrijk, Japan, Canada, de Verenigde Staten en Portugal. Wij hopen in ieder geval dat de collectie ook heel snel naar Nederland komt! En natuurlijk willen we dan ook een ballenbak voor honden waar ze kunnen spelen terwijl wij shoppen!

Ikea hondenmand

Bron: Ikea.com