De beste reden om een chihuahua te adopteren

Adopteren

Veel hondenbaasjes kiezen ervoor om een puppy te kopen bij een fokker. Zeer aantrekkelijk natuurlijk, een schattige en kleine chihuahua, maar pas op voor broodfokkers. Je kunt er ook voor kiezen om een chihuahua te adopteren. Wij vonden de beste redenen om een chihuahua te adopteren.

Probleemhonden? Welnee!

Vaak denken mensen dat asiel honden een probleem of trauma hebben. Hoewel er ongetwijfeld honden zijn met een trauma, is dit niet altijd het geval. Honden kunnen ook in het asiel terecht komen doordat hun baasje vanwege allergieën of financiële problemen niet meer voor het dier kunnen zorgen. Zij zijn juist de perfecte hondjes voor jouw gezin. De honden weten al hoe het is om in een leuk gezinnetje te wonen. Mocht de hond wel een trauma hebben, dan hoeft dit niet zorgwekkend te zijn. Als je een ervaren hondeneigenaar bent, dan kun je de hond door veel liefde en aandacht snel laten vergeten dat hij iets ergs heeft meegemaakt.

Geen puppytraining

Naast een mogelijk trauma vinden mensen asielhonden ook vaak te oud. Dit kan echter een geweldig voordeel zijn. Waarom? Nou, als je nog nooit eerder een hond hebt gehad, is een oudere hond perfect om mee te beginnen. Een oudere hond kent vaak al alle basiscommando’s en is al zindelijk. Geen puppytraining meer nodig én je geeft een lieve hond weer een warm thuis.

Goedkoper

Een praktisch voordeel: een asielhond is goedkoper. Goede fokkers vragen terecht veel geld voor een puppy. Hoewel sommige rassen misschien erg prijzig zijn, ben je er altijd van verzekerd dat een goede fokker de juiste zorg heeft geboden aan je puppy. In een asiel betaal je alleen voor de verzorging van de honden, niet voor het fokken en het type ras.

Ben jij al overtuigd om naar een asielhond te kijken? Wij zien alleen maar voordelen. Je hart zal smelten bij alle lieve hondjes die beschikbaar zijn. Hopelijk vind je snel jouw perfecte match!