“Altijd mee op vakantie”

Lorraine en chihuahua Didi

Didi is een reislustige chihuahua die zonder problemen in de auto meegaat naar Frankrijk of met het vliegtuig naar Spanje. Er is toch niets leuker dan samen met je baasje op vakantie gaan!?

Stel jullie eens voor…
Wij zijn Lorraine (28) en Didi (6) en zijn als sinds Didi een pup was samen. Wij zijn een onafscheidelijk duo, want Didi gaat bijna overal mee naartoe.

Gaat Didi met jou mee op vakantie?
Jazeker, zowel met het vliegtuig als met de auto! Wij zijn al meerdere malen met de auto naar Frankrijk geweest en daarnaast zijn we een keer met het vliegtuig naar Spanje gevlogen. Didi mocht mee in een tas als handbagage en dat is echt ideaal. Ik check bij het boeken altijd wel of de bestemming veilig is en de reis niet te lang is. Op verre reizen naar tropische bestemmingen gaat Didi dan ook niet mee.

Didi vakantie zwemmen

Hoe denken jij en je chihuahua over hondenkleding?
In de winter is het vaak noodzakelijk. Didi is kortharig en heeft het in de winter echt koud. Zij draagt dan ook een jas of trui in de winter. Gelukkig heeft ze daar zelf helemaal geen problemen mee. Je ziet echt het verschil: een rollende hond met een jas die niet wil lopen of een vrolijke hond met een jas die lekker door de sneeuw heen racet.

Welk moment met je chihuahua staat je het meeste bij?
Toen Didi werd gesteriliseerd. Ik vond het vreselijk om haar achter te laten. Gelukkig mocht ik, omdat ik zo was aangedaan ,haar extra vroeg ophalen. Toen ik aankwam lag ze nog in de couveuse. Ik mocht haar eruit halen, maar ze was nog helemaal slap van de verdoving en bewoog niet. Totdat ze mijn stem hoorde! Ondanks de verdoving begon haar staartje te kwispelen. Dat was zo schattig. 🙂

Didi

Heeft je chihuahua een favoriet speeltje?
De kleine tennisballen van Kong zijn absoluut haar favoriet. Er liggen er wel 1000 door het hele huis verstopt. Zij is vooral gek op de verse nieuwe balletjes en vindt het heerlijk om het groen eraf te plukken.

Didi-eten

Wat is jouw gouden tip voor andere chihuahuabaasjes?
Laat je chihuahua gewoon lekker hond zijn. Didi heeft ontzettend veel energie en vindt het heerlijk om door het bos, het water en de modder te rennen. Dat zij daarnaast ook heel graag in haar tas zit, moet wat mij betreft kunnen. Als de balans er maar is.

Didi en Lorraine

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.