“Al ruim 12 jaar samen”

Scouby en Bambi

Nathasja en haar chihuahua’s zijn al ruim 12 jaar samen. Ze heeft veel mooie herinneringen aan haar lieve hondjes. De twee hebben echt een eigen karaktertje!

Stel jullie eens voor…
Hoi, ik ben Nathasja (32) en mijn twee kindjes zijn Scouby (13) en Bambi (12).

Wat is het gekste wat jouw chihuahua’s ooit hebben gedaan?
Ik kocht ooit een zwemvest voor de hondjes, omdat we op vakantie gingen naar het zuiden van Frankrijk. Ik dacht dat het een goede idee was om zwemvesten mee te nemen, zodat de hondjes niet zouden verdrinken in de riviertjes daar. Nu bleek dat de allerkleinste maat nog te groot was! Toen ik deze bij Scouby aan wou doen, leek hij net een standbeeld. Jammer genoeg heb ik er geen foto, maar het was hilarisch!

Chihuahua in het gras
Chihuahua speelt in het gras

Wat was het eerste dat je dacht toen je jouw chihuahua’s zag?
Dat is natuurlijk al even geleden, maar ik herinner me nog goed dat Scouby zijn pootjes rond mijn vinger kruiste en ik vond hem de leukste van het nest. Bambi heb ik geadopteerd. Als puppy had hij schattige, blauwe ogen en ik was meteen verliefd!

Noem 5 positieve eigenschappen van je chihuahua’s.
De beste eigen van Scouby zijn: doorzettingsvermogen, sociaal, moedig, gelukkig en een hoge pijngrens.

Bambi is aanhankelijk, trouw, ontzettend lief, leert snel en echt een mama’s kindje.

chihuahua liggend

Welk moment met je chihuahua staat je het meeste bij? (Denk aan een leuk, gek, verdrietig of juist heel happy moment!)
Goh, na al die tijd zijn er wel veel van zulke momenten… maar van Bambi weet ik nog dat hij ooit enorm ziek was en hij tierde het uit bij de dierenarts. Mijn hart brak om hem zo te zien. Sindsdien is hij wat gevoelig aan zijn darmen en elke keer als hij een dagje krampen heeft, zoekt hij extra affectie bij mammie.

Scouby is ooit aangevallen door een kat. Op wandel mogen ze wel eens loslopen. Zoals gewoonlijk liep Bambi dichtbij en ging Scouby overal rondkijken. Oprit op, oprit af… hij is ontzettend nieuwsgierig en wil alles gezien en bestempeld hebben… tot hij op een zeker moment een babypoesje tegenkomt. Hij loopt daar direct naartoe, maar hij had natuurlijk niet op mamapoes gerekend. Zij kwam met hoge rug naar hem toe en gaf hem gelijk een slag in het gezicht! De keer daarna liep hij toch met een grote boog om die oprit ;-).

_MG_2399

Wat doen jullie graag samen?
Bambi houdt ervan om op de bank te zitten. Wanneer de deur naar de woonkamer opengaat, rent hij als een gek naar de bank en zit daar met grote ogen te kijken tot ik erbij kom. Of als ik eens buiten zit, dan staat hij vaak in huis met spleetogen te kijken alsof hij wil zeggen “Allé, wanneer kom jij nu naar binnen?” :-).

Scouby daarentegen houdt ervan om mee te gaan; mee naar de paardjes, genieten van de motorcross, mee op wandel, noem maar op. Zodra hij “mee” hoort, springt hij bovenop mijn handtas, zodat ik hem zeker weten niet vergeet.

Chihuahua met halter
Sportieve chihuahua

Hebben je chihuahua’s een favoriet speeltje?
Bij Bambi is dat zijn kip, al is die momenteel wel ingepalmd door Scouby. Hij legt alles buiten :-).  Beentjes zijn natuurlijk ook altijd leuk om mee te spelen, zeker als je ze zelf uit de kast kunt halen ;-).

Zijn jij en jouw chihuahua’s actief op social media? Zo ja, welk account
Op mijn Instagram zijn vaak foto’s te zien van mijn honden en mijzelf.