6 slaapposities van je chihuahua

Slaapposities

Chihuahua’s slapen 15 tot 20 uur per dag. Elke chihuahua heeft andere bedrituelen en slaapposities. Geloof het of niet, de slaappositie van je hond kan diverse betekenissen hebben.

1. Zijslaper

Een hond die op zijn zij slaapt, voelt zich ontzettend comfortabel in zijn omgeving. Hoewel deze honden waakzaam en alert zijn als ze wakker zijn, vertrouwen ze hun omgeving als ze slapen. Een zijslaper is over het algemeen blij en zeer loyaal.

Zijslaper van LittleThings-Maya Borenstein 1
2. Superman ligging

“Superman” slapers zijn waarschijnlijk de meest schattige honden ever! Met alle vier de ledematen uitgestrekt en hun koppie op de grond of mand lijkt het net of ze kunnen vliegen. Vanuit deze positie kunnen honden snel alert en gemotiveerd zijn om te spelen of te waken.

Superman van LittleThings-Maya Borenstein
3. Gekke benen ligging

Een vreemde slaappositie is de gekke benen ligging. Als je hond op deze manier slaapt, hoef je je geen zorgen te maken. Dit betekent juist dat je hond erg zelfverzekerd is en zichzelf veilig voelt in zijn omgeving. Het slapen op de rug is de meest kwetsbare positie voor een hond.

Gekke benen van LittleThings-Maya Borenstein
4. Opgerolde slaper

De opgerolde positie komt het meeste voor. De poten van je hond zijn weggestopt onder hun lichaam en de staart ligt helemaal rond tot aan het gezicht. Door zichzelf op te krullen, bewaart je hond zijn natuurlijke lichaamswarmte en beschermt hij zijn ledematen. Een hond die in deze positie slaapt is zachtaardig en makkelijk in de omgang.

Opgerold van LittleThings-Maya Borenstein
5. Buikslaper

Een buikslaper voelt zich mogelijk nog niet zo ontspannen in zijn omgeving. Maak je echter geen zorgen, want een hond die zich minder ontspant tijdens het slapen, kan als hij wakker is vaak zeer energiek en avontuurlijk zijn. Dit zijn honden die altijd klaar zijn om te spelen of te rennen. Buikslapers zijn over het algemeen ook een beetje verlegen.

Buikslaper LittleThings-Maya Borenstein
6. Flauwgevallen positie

Op warme dagen of in een warm huis zullen veel honden kiezen voor de flauwgevallen positie. Een hond kan door op zijn rug te gaan liggen snel en efficiënt afkoelen. Als honden gedurende de dag veel energie verbruiken of oververhit raken, zullen zij ook in deze positie slapen. In deze positie is een hond echt blij, veilig en ontspannen. Ze hebben veel zelfvertrouwen en zijn ook geneigd zich aan te passen aan verschillende situaties.

Flauwgevallen van LittleThings-Maya Borenstein

Beeld: LittleThings.com – Maya Borenstein