“Ik heb 5 hondjes met een rotverleden”

Gonda en chihuahua's met rotverleden

Niet iedereen gaat zo liefdevol om met haar hondjes als Gonda (48). Ze redde een zwerfhondje uit een dodingsstation en zelfs een uit een horrorfokkerij! Ieder hondje heeft een rotverleden achter de rug, maar krijgt nu een liefdevol thuis…

Stel jullie eens voor…
Mijn naam is Gonda, echtgenote van Remco en moeder van twee dochters van 17 en 9 jaar. Ik heb 5 honden met allemaal een rotverleden. Gelukkig is mijn man van onschatbare waarde, wat mijn lieve opvangertjes betreft.

Mijn passie zijn mijn chihuahua’s, waar ik er nu drie van heb. Twee chihuahua’s zijn overleden. Sunny, een Spaans zwerfhondje die in een dodingsstation belandde, en King Chuwie, die zwaar ondervoed was. Na drie weken strijd overleed King Chuwie alsnog. Lucky is intussen 7 jaar en hij komt uit een horrorfokkerij. Hij is een van de 402 geredde hondjes. Muffin is 12 jaar en zat bij een dame met vier kinderen. Muffin blafte continu en aangezien het baasje ziek was geworden, kon zij niet meer voor hem zorgen. Meissie is 7 jaar en zat in een asiel waar zij door een verzamelaar naartoe is gebracht. Zij is zeer waarschijnlijk een fokteefje geweest.

chihuahua
Chihuahua in mand

Hoe ben je begonnen met het opvangen van chihuahua’s?
Ik moest nooit wat hebben van chihuahua’s, ik hield meer van Bordeauxdoggen. Totdat ik een foto op internet zag van een hondje dat bij een ACE zat , een Spaanse stichting die honden redt uit dodingsstations. Ik was op slag verliefd, hij had namelijk een hartjeshoofd. Ik vulde meteen de papieren in, zodat ik in aanmerking kon komen voor adoptie. Ik kreeg een huiscontrole en werd goedgekeurd. Ik kon mijn geluk niet op!

Welk moment met je chihuahua’s staat je het meeste bij?
Sunny kwam op het juiste moment in mijn leven. Mijn moeder overleed een half jaar daarvoor op 60-jarige leeftijd. Als enig kind was het verlies zwaar, maar Sunny toverde elke keer weer een lach op mijn gezicht. Hij hielp mij uit een diep dal! Sunny is op 8 augustus 2017 op 15-jarige leeftijd overleden.

chihuahua
Chihuahua tussen de dekens

Wat zijn hun leukste eigenschappen?
De leukste eigenschap van mijn chihuahua’s is dat je ze ziet ontwikkelen. Ze hebben een verschrikkelijke start gehad in het leven, maar sinds ze bij mij zijn komen wonen, zie je ze ten goede veranderen!

Hebben je chihuahua’s een favoriet speeltje?
Op dit moment doen de bananenknuffels het hier heel goed, maar ze houden ook van doekjes waar ze op kunnen sabbelen.

Wat is jouw gouden tip voor andere chihuahuabaasjes?
Mijn gouden tip die ik graag mee wil geven is: ga eens voor een herplaatser in plaats van een puppy. De hondjes zijn je ontzettend dankbaar!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.