5 handige doghacks voor chihuahuabaasjes!

doghacks

Je hond is je beste vriend(in) en je hebt alle voor hem over! Van eindeloos haren opruimen tot de dagelijkste poop-scoops. Met deze 5 handige tips wordt je leven als baasje van een harige vriend een stuk makkelijker.

Vaseline voor gezonde pootjes
In de winter kunnen de kussentjes onder de pootjes van je hond gemakkelijk stukgaan door een combinatie van kou, sneeuw en zout op de weg. Dat is niet fijn! Smeer daarom de pootjes goed in met vaseline voordat je naar buiten gaat. Dat voorkomt een hoop pijn en leed.

Voeten-vaseline-pot-voorkant-1

Stop schrokken met een tennisbal
Zodra je hond het woord “eten” hoort loopt het water hem al in de (of beter gezegd uit) de mond. Zodra je de bak met voer voor zijn neus zet, schrokt hij in één keer het door jou met zoveel zorg en liefde bereide maal op. Dat is niet zo gezond voor een hond. Help hem met langzamer eten door een tennisbal in zijn voerbak te leggen. Mocht dat niet helpen, dan kun je ook speciale voerbakken kopen tegen schrokken.

Hondenkussen mooi houden
Ieder kwartaal een nieuw hondenkussen gaat je te ver, maar als je chihuahua weer met zijn vieze pootjes over zijn kussen gelopen heeft, dan is het roetzwart. Om dit te voorkomen kun je een kussensloop of laken om het kussen wikkelen. Of je legt er een fleecedekentje op. Dat is lekker warm in de winter. Eén keer per week wassen en je hond heeft altijd een schoon bedje!

Pillen = drama
Zodra je hond een pil ziet, dan gaat zijn mond op slot. Hij weet het ook feilloos uit het eten te filteren, dus verstoppen in de brokken heeft geen zin. Gelukkig zijn de meeste honden dol op pasta! De beste verstopplek is in de penne! Daar haalt hij het niet zomaar uit!

Pasta penne

Over haar op je trui
Ooo.. altijd overal maar haar op je kleding. Heb je geen roller bij de hand? Pak dan rubber handschoenen uit je keukenkastje. Binnen no time is er geen haartje meer te zien!