4 vragen over de mond van je chihuahua

hond

Soms lijkt het alsof je hond naar je lacht, maar lacht hij ook echt? En hoe zit het met kusjes geven? Kunnen honden dat? In dit artikel beantwoorden we 4 vragen over de mond van jouw hond.

1. Hebben honden lippen?

Ja zeker, net als wij hebben ook honden lippen. Ze hebben echter wel een ander vorm en andere functie dan bij mensen. Jouw chihuahua heeft een boven- en onderlip. In vergelijking met andere rassen heeft een Franse bulldog lange, laaghandige lippen. Hierdoor wordt de onderlip minder goed zichtbaar. Een groot verschil tussen mensen en honden is de werking van de wangspieren. Bij ons werken de wang- en lipspieren samen, maar bij jouw frenchie is dat niet zo.

2. Waarom zijn de lippen van je hond zwart?

Dit heeft te maken met de stof melanine. Hoe minder melanine, hoe donkerder de lippen zijn. Honden met donkere lippen hebben een betere bescherming tegen de zon. Meestal heeft de neus dezelfde kleur als de lippen.

3. Kunnen honden lachen?

Echt lachen zoals mensen dat doen, dat kunnen honden niet. Maar een hond kan zich wel degelijk vrolijk uiten. Er zijn eigenlijk twee momenten waarop een hond kan lachen: tijdens het spelen en wanneer hij helemaal ontspannen is. Zie je jouw chi ook wel eens met een glimlach op zijn kussen liggen?

4. Geven honden kusjes?

Er is veel onderzoek naar gedaan, maar het lijkt erop dat honden geen kusjes geven. Het romantische idee van een kusje, dat kennen ze niet. Voor mensen is het natuurlijk een manier van affectie tonen, maar je hond kan er nerveus van worden. Kijk dus goed naar de reactie van je hond wanneer je een kusje wil geven.